Mi, MAGYAROK

Harmadik előadás: 2019. március 21. 18.00 óra - Herceg Ferenc: Történelmünk ősi gyökerei a Pilisben

Az utóbbi 100-150 esztendőben (is) rengeteg hazugság, csúsztatás, elhallgatás övezte a magyar múltat, a Pilist, és az evvel a fontos kérdésekkel foglalkozókat. Sokan, sokszor, sokféleképpen ártottak és ártanak ennek az égből leköltözött szent magyar birodalomnak. Ideje tehát a helyére tenni a dolgokat. A szerző ezt próbálja most megtenni változatos, sokrétű látásmódjával.
nemzettudat építő könyvben szó van: a Pilis titkairól, a rejtőzködő ősmúlt fontosságáról, a szkítákról, a hunokról, Ősbudáról, a magyarság legnagyobb győzelméről, a 907-es pozsonyi diadalról, a Holdvilág-árokról, Árpád fejedelem sírjáról, a pomázi Klisza dombról, a Kő-hegyről, Csobánkáról, Dobogókőről, a fenséges Ziribárról, a fehér atyákról, a pálosokról, s még sok minden másról.

Telepátia és jövőérzékelés - a parapszichológia, mint a rejtélyek világa

Paulinyi Tamás író, pszi-kutató filmvetítéssel és beszélgetéssel egybekötött előadása

Időpont: 2019. március 29. 18.00 óra
Jegyár: az előadás INGYENESEN megtekinthető!

Megérzések és előérzetek. Kinek-kinek, így-vagy úgy, de biztosan voltak ilyen élményei. Kevesen tudják azonban, hogy ezeket a rejtélyes képességeket már több mint százötven éve eredményesen vizsgája a tudomány, azóta pedig már sok mindent megtudtunk működésükről. Többek között azt is, hogy tudatunk magasabb dimenziójú észlelései mindennapi döntéseinkbe is beépülnek, az érzékszerveken túli észleléseinket pedig fejleszteni is lehet.

Kiss Ádám és Beliczai Balázs Vecsésen! vendég: Fülöp Viktor

DUPLA ELŐADÁS!

Időpont: 2019. április 6. 18.00 óra és 20.00 óra
Jegyár: 3.600,- Ft, Fizikai jegyek a Bálint Ágnes Kulturális Központ jegypénztárában és a vecsési Market Central Líra könyvesboltjában vásárolhatóak a programra!

Április 6-án 18 órakor Kiss Ádám és Beliczai Balázs a vecsési Bálint Ágnes Kulturális Központban!
Vendég: Fülöp Viktor

BÁKK NAPKÖZIS SZÍNJÁTSZÓ TÁBOR

A 2018-ban nagy sikerrel zárult színjátszó táborunk ez évben is megnyitja kapuit. A sok pozitív visszajelzés alapján idén nyáron két turnusban szeretnénk az érdeklődő gyerekeket a színjátszás rejtelmeibe bevezetni. A táborban La Fontaine, Csukás István és Szutyejev meséiből fogunk néhányat színpadra állítani. Az előadások kellékeit, díszleteit, jelmezeit együtt találjuk ki a gyerekekkel és az ő elképzelésük alapján jelenítjük meg a meséket.

A tábor végén a kis mesehősök be is mutatják, illetve előadják a történeteket. Kedves szülők, ha a csemetéjük szereti a meséket, kreatív és szeret szerepelni akkor mindenképpen közöttünk a helye.

A táborba 7 és 12 év közötti gyerekeket várunk.

A táborok időpontja: 1. tábor 2019.07.15.-2019.07.19.

  1. tábor 2019.08.05-2019.08.09.

VII. Bálint Ágnes Mesefesztivál beharangozó

Időpont: 2019. május 18-19.

Hét bors ökröcske kapálja a földet a BÁKK előtt. Mögöttük cifra tökhintó, a hintóban egy rendíthetetlen ólomkatona ül, és kíváncsian nézeget jobbra-balra. Kilép a hintóból és magára kanyarítja huszártarsolyát. Megpödörinti bajuszát, és hétpecsétes levelet vesz elő melyet rövid tanakodás után ad át a bejáratnál posztoló csizmás kandúrnak. Tiszteleg, és már csak a porzó nyomait látjuk a lengedező szélben. A levelet a BÁKK manó írta nekünk. Azt írta, hogy eltelt egy év, és Ő újra Vecsésen szeretne járni a Mesefesztiválon. Már nagyon várja, már csak azért is, mert ez most a hetedik lesz, és a mesék világában a hetes szám az nagyon fontos szám. Hét színű a szivárvány az égen, amin keresztül szállunk a gyerekekhez, hétmérföldes csizmával érkezünk a Mesefesztiválra, a hét törpével megyünk látogatóba a Hétfejű sárkányhoz, a vitéz szabólegény hetet üt egy csapásra, és a Mesefesztiválon is hét színben fognak pompázni a játékhelyszínek. Hét mesebeli feladatot kell megoldani a hét világra szóló ajándékokért, és hetedhét országra szóló mulatság lesz, ha gyerekek Ti is úgy akarjátok. Hogy mi minden lesz, azt hamarosan megtudjátok, mert a BÁKK manó segítségével hét levélben fogjuk nektek átadni. Várjátok és figyeljétek a postagalambokat, mert térülnek-fordulnak és hozzák Nektek az izgalmasabbnál izgalmasabb híreket.

Írjátok be a dátumot a naptárba, hozzátok a gyerkőcöket a Mesefesztiválra! A részletekkel hamarosan jelentkezünk!    

Alessandro Capone - Rosario Galli: NŐ A TÉT

zenés vígjáték két részben

Időpont: 2019. április 17.  19.00
Jegyár: 3.500,- Ft

MAGYARORSZÁGI ŐSBEMUTATÓ, PARÁDÉS SZEREPOSZTÁSBAN! 

Négy jó barát helyzetkomikumokban bővelkedő, nem mindennapi kalandját mutatja be - Magyarországon először! - a Gergely Theáter előadása. Pablo, Nick, Will és John tizenkét éve minden hétfő este pókereznek. A macsóklub hangadó tagja bizarr ötlettel áll elő az egyik alkalommal: egy nő társaságában tegyék emlékezetesebbé unalmas estéjüket! A NŐ kisvártatva meg is érkezik, de hogy mi sül ki ebből az estéből, az már legyen azok élménye, akik megteszik maguknak azt a szívességet, hogy megnézik ezt a közkedvelt nevettetők igazi örömjátéka nyomán a végletekig feszített zenés vígjátékot. Nem kell félni, az erkölcsök érintetlenek maradnak…

Szereplők: Boros Zoltán, Gergely Róbert, Némedi-Varga Tímea, Forgács Gábor, Dányi Krisztián

SZÉCSI 75 - Szécsi Pál emlékkoncert

Időpont: 2019. május 6. 19.00
Jegyár: 3.600,- Ft

Szécsi Pál 2019,márc.20.-án lenne 75 éves.
Ebből az alkalomból Gergely Róbert és a Stúdió 11 combó zenekar emlék koncerttel emlékezik szeretett énekesünkre: SZÉCSI PÁLRA.
A mintegy 70 perces koncerten a legnépszerűbb slágerek csendülnek majd fel és vendégként MALEK ANDREA is megidéz jó néhány Szécsi dalt.
Dalai változatlanul nagy sikerrel,  a 60-as,70-es éveket idézik. Egy olyan korszakot,amelyben az érzelmes melódiák és táncdalok születtek. Ezeket mindíg jó hallgatni,énekelni.

Várjuk mindazokat,akik szeretettel és tisztelettel gondolnak e korszak fiatalon elhunyt énekesére: SZÉCSI PÁLRA.

BÁLINT ÁGNES KULTURÁLIS KÖZPONT 2220 Vecsés, Telepi út 43. Telefon: 06 29 350 279, e-mail: info@kulturba.hu

Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 8:00 - 20:00 óráig, továbbá rendezvényekhez igazodva, JEGYÉRTÉKESÍTÉS:  2220, Vecsés, Telepi út 43.

Programjainkról tájékozódhat Youtube csatornánkon és Facebook oldalunkon.

© 2016

Please publish modules in offcanvas position.