A Balla Péter Népdalkör 2003 óta a Bálint Ágnes Kulturális Központ amatőr művészeti csoportja. Az együttes Aranypáva Nagydíjas és hatszoros Aranypáva Díjas minősítésű, művészeti vezetőjük Szeghalmi Ágnes. Próbáikat kedden 17.00-tól tartják, és továbbra is várják az énekelni tudó férfi énekesek jelentkezését.

Tel.: 06306687036, www.facebook.com/BallaNepdalkorVecses

 minden szerdán 17.00-19.00-ig

Vezetője: Szigeti Márta képzőművész-tanár. A foglalkozások éves program szerint zajlanak, ahol a vezető az alapoktól az amatőr festő szintig adja át tudását a csoport tagjainak. Az egyes foglalkozások anyagát (témakört és a témakörhöz kapcsolódó képeket) a vezető a foglalkozás előtt a csoport Facebook oldalára felteszi.

Elvárások és célok

a saját vizuális kultúra fejlesztése

a szabadidő élményekben gazdag eltöltése a Bálint Ágnes Művelődési Ház csoportjaként kiállítások szervezésével a város polgárai felé a vizuális kultúra terjesztése, hozzájárulás annak fejlesztéséhez.

A PerifériArt művészeti csoport honlapján: (http://www.periferiartvecses.hu/) tagjainak munkái megtekinthetők.

alkotó közösség

Az alkotó csoport résztvevői rajzolni és festeni szerető felnőttek, műkedvelő, amatőr alkotók.

A műhely foglalkozások hetente szerdánként vannak, amelyen művésztanár vezetésével történik az ismereteket átadása és elsajátítása.

Célkitűzések:

a Bálint Ágnes Művelődési Ház egyik alkotó csoportjaként a kiállítások szervezésével a város polgárai felé a vizuális kultúra terjesztése, hozzájárulás annak fejlesztéséhez; a rajzalapoktól felépíteni a teljes alkotási folyamatot, technikát és látásmódot, precíz szabályok mentén, mint koncepció, szerkezet-arányok, kompozíció, tónus érzék, fény-árnyék kezelés, síkok alkalmazása, térérzék fejlesztése, szimmetria, perspektíva kezelése, anatómiai ismeretek.

a részt vevők saját alkotásainak technikai finomítása, új módszerek megismerése.

Művészeti fejlődés

A művészet értelmezése, öröme, a stílus és technika, tárgy és rejtett jelentés felfedezése; A művészet különböző területeinek megismerése, ezen keresztül az adott kor társadalmának, ideáljainak felfedezése; A biztos technikai tudás és rajztechnikák alapos elsajátítása; A saját vizuális kultúra fejlesztése, az egyéni kifejezésmódok kialakítása (heuréka állapot elérése); Kikapcsolódás, örömszerzés, pihenés más, nem mindennapi tevékenységgel, az alkotás örömének megismerése, flow érzés.

BÁLINT ÁGNES KULTURÁLIS KÖZPONT 2220 Vecsés, Telepi út 43. Telefon: 06 30 668 7038, e-mail: info@kulturba.hu

Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 8:00 - 20:00 óráig, továbbá rendezvényekhez igazodva, JEGYÉRTÉKESÍTÉS:  2220, Vecsés, Telepi út 43.

Programjainkról tájékozódhat Youtube csatornánkon és Facebook oldalunkon.

Panaszkezelési szabályzatunk.

© 2016